RYBÁŘI PRAHA

Český rybářský svaz, z. s., Územní svaz města Prahy
CzechEnglishGerman

Aktuality

Stanovisko Ministerstva zemědělství ČR k výkonu rybářského práva v nouzovém stavu

Stanovisko Ministerstva zemědělství v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví k Usnesení vlády České republiky ze dne 23. prosince 2020 č. 1373 o prodloužení nouzového stavu do 22. ledna 2021 v souvislosti s epidemií SARS CoV-2  a usnesení vlády č. 1375 o zákazu volného pohybu osob do 10. ledna 2021.

S ohledem na Usnesení vlády České republiky č. 1373 o prodloužení nouzového stavu v souvislosti s epidemií SARS CoV-2 do dne 22. ledna 2021 Usnesením vlády České republiky č. 1375, kterým vláda s účinností ode dne 27. prosince 2020 od 00:00 hod. do dne 10. ledna 2021 do 23:59 hod. zakazuje volný pohyb osob

sděluje Ministerstvo zemědělství v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví, že zákaz volného pohybu uvedený v bodě I. odst. 1.(noční době) a II. odst. 1.(denní době) usnesení vlády č. 1375 se nevztahuje na:

A. – výkon rybářského práva v rybářských revírech – individuální lov, výlov rybníka jako rybářského revíru nebo jeho součásti uživatelem rybářského revíru včetně jím pověřených osob, činnosti uživatele rybářského revíru, které nelze odložit (např. zarybňování, lov elektrickým agregátem, hospodářská činnost na revírech), společný lov organizovaný uživatelem rybářského revíru v rámci výkonu rybářského práva

– rybníkářství – individuální lov a výlov rybníka včetně prodeje ryb tzv. „z hráze“, další hospodářská činnost, která nesnese odkladu (např. oprava a údržba rybníka a rybničního zařízení),

Při provádění výlovů rybníků v zastavěném území obce nemusí osoby provádějící výlov používat v rybníku ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének, jsou však povinny udržovat minimální rozestupy.

– výkon práva myslivosti – individuální i společný lov organizovaný uživatelem honitby za účelem plnění plánu lovu, plnění mimořádných veterinárních opatření a předcházení škodám zvěří (např. společný lov drobné nebo spárkaté zvěře)

Tyto činnosti jsou považovány ve smyslu bodu I. odst. 1 a bodu II. odst. 1. usnesení vlády č. 1375 i nadále za „jiné obdobné činnosti“ a uvedený zákaz se na ně nevztahuje.

Provádění těchto činností je možné, ale bez dalších navazujících společenských shromáždění účastníků, která by byla v rozporu s výše uvedeným usnesením vlády.

Apelujeme na dotčené osoby, aby zvažovaly nezbytnost provádění těchto činností v současnosti a usilovaly, aby se konaly jen za účasti nezbytného množství osob.

B. – výkon funkce rybářské a myslivecké stráže, které jsou výkonem činností sloužících k zajištění vnitřního pořádku podle bodu I. odst. 3 písm. a) a bodu II. odst. 7. písm. a) usnesení vlády č. 1375.

Zarybňování pražských vod

Od začátku roku 2021 do dnešního dne byly sportovní vody ČRS Územního svazu města Prahy zarybněny 150 tunami ryb v hodnotě 10 miliónů Kč. Do konce roku to ale bude více jak trojnásobné množství. Podzimní výlovy začaly v první polovině září a budou probíhat až do poloviny listopadu. Téměř každý

Setkání rybářské mládeže Českého rybářského svazu 2021

Setkání mládeže Českého rybářského svazu 2021 hostil stejně jako minulý rok Územní svaz města Prahy. Termín akce byl naplánován na první zářijový víkend. Pozvání do Zadní Třebaně přijaly všechny územní svazy s výjimkou Severočeského ÚS.  Na páteční slavností zahájení dorazili mimo účastníků a pořadatelů i čestní hosté v čele s předsedou odboru mládeže