RYBÁŘI PRAHA

Český rybářský svaz, z. s., Územní svaz města Prahy
CzechEnglishGerman

Aktuality

XXXVI. konference ČRS ÚS města Prahy

V úterý 16. května 2023 se konala 36 územní konference ČRS Územního svazu města Prahy.  Jako již tradičně v sále Restaurace U Labutě v Praze 4 – Krči se sešli pražští delegáti, aby vyhodnotili svou činnost za rok 2022 a předložili záměry na následující období. Potěšitelné je, že stále roste počet členů v pražských místních organizacích a také to, že každým rokem přibývá počet pražských revírů nebo rybníků s lovem ryb na udici.

Konference schválila bližší podmínky výkonu rybářského práva na revírech a rybnících ČRS Územního svazu města Prahy a projednala zapojení všech svých organizačních jednotek do nového rybářského informačního systému RIS. Připravované spuštění tohoto nového celosvazového informačním systému bylo hlavním bodem programu a také předmětem nejčastější diskuze. I z tohoto důvodu bylo na letošní územní konferenci přítomno více zástupců MO ČRS než v minulých letech. Pražské konference se zúčastnilo celkem 56 osob s hlasem rozhodujícím (tj. 85 % z pozvaných) a 12 hostů včetně předsedy a jednatele Republikové rady ČRS. Přijaté usnesení bylo rozesláno všem pražským místním organizacím.

V současné době se připravuje tisk nové brožury ČRS, Územního svazu města Prahy společně s tiskem Soupisu revírů pro držitele povolenek celosvazových. Obě tiskoviny budou v platnosti od 1. 1. 2024. Nejdůležitější aktuální informace naleznete jako obvykle na pražských webových a facebookových stránkách v průběhu celého roku.

Výbor ČRS Územního svazu města Prahy

Jarní zarybnění pražských revírů v roce 2024

Rozhodující čas pro plnění zarybňovacích plánů je samozřejmě období podzimních výlovů, ale Územní svaz města Prahy se trvale snaží své pražské sportovní vody zarybňovat i na jaře. Více jak dvě třetiny z celkového zarybnění získávají pražští rybáři od externích dodavatelů. Především od produkčních rybářů z Jižních Čech. V letošním roce od konce února

Celý článek

Vysazování nasady lipana podhorního do říčky Kocáby

Lipan podhorní je sice na všech revírech ČRS Územního svazu města Prahy celoročně hájen, ale pro radost z jeho úlovku si pražští rybáři už nemusí jezdit do jiných krajů. Dva dny po letošním zahájení pstruhové sezóny ve čtvrtek 18. dubna 2024 pražští rybáři vysadili do toku říčky Kocáby pstruhového revíru

Celý článek

Přihlášení

do uživatelského účtu