RYBÁŘI PRAHA

Český rybářský svaz, z. s., Územní svaz města Prahy
CzechEnglishGerman

Aktuality

Přípravy na Mistrovství světa v přívlači z lodí na Slapech jsou v plném proudu

Jak jsme Vás již informovali, Česká republika se stala pořadatelskou zemí pro 13. Mistrovství světa v přívlači z lodí. Původně se mělo mistrovství konat v Polsku, přičemž Polsko z geopolitických důvodů pořádání šampionátu odřeklo. Šampionát se tak uskuteční v termínu 3. – 9. 10. 2022 v České republice.

Mistrovsví světa proběhne na rybářském revíru Vltava 10-14 – údolní nádrž Slapy. Závodní areál bude začínat na Zrůbku a končit 200 m od hráze včetně všech zátok. Kompletní propozice naleznete zde.

V současné době probíhá příprava šampionátu včetně veškerých technických záležitostí jako je zajištění lodí, jejich spouštění, zajištění rozhodčích a mnohé další. Harmonogram mistrovství světa je rozvržen následovně: 4. 10. oficiální zahájení a první trénink, 5. 10. druhý trénink, 6. – 8. 10. průběh závodu a 8. 10. vyhlášení výsledků a oficiální ukončení šampionátu.

Jelikož závod probíhá z lodí a nejsou tak vymezeny žádné sektory pro závodníky, nebude z důvodu konání šampionátu sportovní rybolov na nádrži Slapy nijak omezen.

Na mistrovství je přihlášeno celkem 16 týmů. Šampionátu se zúčastní týmy z Maďarska, Litvy, Lotyšska, Francie, Polska, Estonska, USA, Rakouska, Itálie, Irska, Německa, Anglie, Slovenska, Ukrajiny, Chorvatska a domácí tým České republiky.

Průběh šampionátu zajišťuje Rada ČRS ve spolupráci s Územním svazem města Prahy.

                          Za ČRS Lukáš Mareš, Jitka Chybová, fota Zdeněk Mužík

Časopis Rybářství můžete číst také v elektronické podobě

Váš oblíbený časopis Rybářství si můžete nově prohlížet v digitální podobě. Objednejte si pololetní nebo roční předplatné elektronického časopisu nebo si kupte třeba jenom jedno vybrané číslo. Oproti tištěnému ušetříte hodně peněz, a navíc budete mít čtení u sebe výrazně dřív. Text a foto: redakce Rybářství a repro digiport.cz Pokud

Celý článek

Zahájení pstruhové sezóny 2024

Vážení vyznavači Petrova cechu, blíží se 16. duben, v letošním roce tak připadá otevření pstruhových revírů na úterý. Držitelé pstruhových povolenek se tak po dlouhé zimě dočkají nové sezóny. Téměř pětistovka pstruhových revírů o výměře větší než 3 000 ha je napříč celým Českým rybářským svazem v těchto dnech připravována

Celý článek

Upozornění pro MO: Konec lhůty pro platbu členského příspěvku v RIS

Vážené funkcionářky, vážení funkcionáři místních organizací, dovolujeme si upozornit na závazný termín pro zaplacení členského příspěvku prostřednictvím Rybářského informačního systému (RIS). Poslední termín pro platbu členského příspěvku je v souladu se Stanovami ČRS 30. dubna. Členský příspěvek hradí každý člen Českého rybářského svazu v místní organizaci, kde je členem. Připomínáme také,

Celý článek

Přihlášení

do uživatelského účtu